Personel Alımları

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Alacak

Başvuru Şartları Neler?

Üniversitenin personel alımı, 2547 sayılı Kanun ve T.C. Maltepe Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Yönergesi uyarınca gerçekleştirilecek.

İlana başvuru şartları ise alım yapılacak unvana göre şekilleniyor. Buna göre;

Genel Cerrahi Anabilim Dalı için başvuru yapacak profesör öğretim üyesi adayının şu şartları taşıması gerekiyor:

  • Doçentliğini Genel Cerrahi alanında almış olmak
  • Organ nakli alanında deneyimli olmak
  • Tercihen YDS’den en az 85 puan almış olmak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca kabul edilen eşdeğer bir kurumdan bu puanın eşdeğerinde bir puan almış olmak ya da lisans veya doktora eğitimini ana dili İngilizce olan bir ülkede tamamlamış olmak

Genel Cerrahi Anabilim Dalı için başvuru yapacak doktor öğretim üyesi adayının şu şartları taşıması gerekiyor:

  • Genel cerrahi alanında uzman olmak
  • Organ naklinde deneyimli olmak

Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı için başvuru yapacak doçent öğretim üyesi adayının şu şartları taşıması gerekiyor:

  • Doçentliğini Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji alanında almış olmak
  • Tercihen YDS’den en az 85 puan almış olmak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca kabul edilen eşdeğer bir kurumdan bu puanın eşdeğerinde bir puan almış olmak ya da lisans veya doktora eğitimini ana dili İngilizce olan bir ülkede tamamlamış olmak

maltepe üniversitesi

Nasıl Başvuru Yapılır?

Başvuru için talep edilen belgeleri toplayan adayların, son başvuru tarihi olan 2 Aralık 2021’e kadar Maltepe Üniversitesi Rektörlüğüne şahsen ya da posta yoluyla dosyalarını iletmeleri gerekecek.

İnternet üzerinden kurumun e-mail adreslerine gönderilen başvuru dosyaları dikkate alınmayacak.

Ayrıca ilanda yer alan bilgi notuna göre, son başvuru tarihinden sonra gerçekleştirilen başvurular ile eksik belge içeren başvurular, geçersiz sayılacak. Bu nedenle ilandaki herhangi bir pozisyona posta yoluyla başvurmak isteyen adayların postada yaşanması muhtemel gecikmeleri dikkate alarak başvurularını son haftaya bırakmamalarını tavsiye ediyoruz.

Başvurularını tamamlayan adayların, başvuru sonuçlarını öğrenmek için Maltepe Üniversitesinin resmi internet sitesini takip etmeleri gerekecek. Maltepe Üniversitesinin internet sitesinde yayınlanacak olan öğretim üyesi alımı sonuçları, tebliğ niteliği taşıyacak. Sonuçlar, ayrıca adaylara posta yoluyla ya da başka yollarla tebliğ edilmeyeceği için bütün adayların, son başvuru tarihinden itibaren bir hafta boyunca, üniversitenin internet sitesindeki duyurular kısmını takip etmeleri gerekecek.

Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Her bir başvuru belgesinin, eksiksiz ve ilanda yer aldığı şekliyle başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir. Eksik belge içeren başvurular değerlendirme dışı kalacağı için ve başvuru dosyasını eksiksiz şekilde kuruma iletmek adayın sorumluluğunda olduğu için posta ile başvuru yapacak adayların daha titiz davranması gerekmektedir.

(Postadaki olası gecikme ve belge kayıplarına karşı imkanı olan adayların, dosyalarını kuruma şahsen götürmelerini ve başvurularını Maltepe Üniversitesi Rektörlüğüne giderek şahsen tamamlamalarını tavsiye ediyoruz.)

Adayların başvuru dosyalarında yer alması gereken belgeler şunlardır:

  • Üniversitenin internet sitesinden temin edilen ve başvurulan anabilim dalını da içeren başvuru dilekçesi
  • Üniversitenin internet sitesinden temin edilen ön değerlendirme formu (T.C. Maltepe Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Yönergesi uyarınca hazırlanmış ve üniversitenin sitesine eklenmiştir.)
  • YÖK formatında hazırlanmış bir adet özgeçmiş
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • E-Devletten barkodlu olarak alınacak adli sicil belgesi
  • 5 adet fotoğraf
  • İlgili bütün diplomaların noter onaylı fotokopileri
  • Bir tanesi basılı kopya ve üç tanesi USB formatında dijital kopya olmak üzere 4 nüsha şeklinde adayın geçmiş bilimsel çalışmalarını ve yayınlarını içeren dosya
  • YDS’den en az 85 puan alındığına dair sonuç belgesi ya da eşdeğerliliği YÖK tarafından kabul edilen bir kurumdan 85 puana eşdeğer bir puan aldığını gösteren belge ya da adayın lisans veya doktora eğitimini anadili İngilizce olan bir ülkede aldığına dair belge
  • Doktor öğretim üyesi unvanına başvuru yapan aday için, aday daha önce doktor öğretim üyesi olarak atanmış ise atama yazısı; lisans, yüksek lisans ve doktora diploması (Yurt dışından alınmış belge ya da belgeler varsa YÖK denkliği ya da denklikleri)
  • Doçent öğretim üyesi unvanına başvuru yapan aday için; lisans, yüksek lisans ve doktora diploması ile doçentlik belgesi (Yurt dışından alınmış belge ya da belgeler varsa YÖK denkliği ya da denklikleri)
  • Profesör öğretim üyesi unvanına başvuru yapan aday için, aday daha önce profesör öğretim üyesi olarak atanmış ise atama yazısı; lisans, yüksek lisans ve doktora diploması ile doçentlik belgesi (Yurt dışından alınmış belge ya da belgeler varsa YÖK denkliği ya da denklikleri)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu