Gündem

İyi Bir Mağaza Müdürü Cv’Si Nasıl Hazırlanır?

İş başvurularında başvurunun ve işe kabul edilmenin ilk aracı CV’dir. CV (Curriculum Vitae), kısaca özgeçmiş demektir. Mağaza müdürü gibi bir göreve başvurularda CV hazırlamanın önemi daha da artıyor. Çünkü mağaza müdürleri, mağazanın her türlü idari, yönetim, denetim, personel işleri, bütçe, satış hedefleri belirleme gibi birçok görevleri yürütmekle sorumludur. Bu nedenle mağaza müdürü cv’si hazırlama işlemini dikkatlice hazırlamanızda yarar vardır.

Etkili Bir Mağaza Müdürü CV’si Hazırlarken Şu Hususları Unutmayın

-Geçmiş dönemlerdeki mağaza yönetim deneyiminizi öne çıkarın.
-Beceri ve uzmanlık alanlarınız konusuna net olun. Prensip ve disiplininizle neler başardığınızı sunun.
-Yalan ve abartılı ifadelerden uzak durun. Bununla birlikte özgüveninizi ortaya koyun, net bir şekilde iş tanımına nasıl uyduğunuzu belirtin.
-Geçmiş dönemlerdeki edindiğiniz deneyimleri gösteren referansları mutlaka yanınızda hazır bulundurun.
-Görüşmenin uzun sürmesi ve kabul edilebilmenizin anahtarı ilk 7 saniyede geçmektedir. Bu nedenle CV hazırlarken ilk bölümlerin çok etkili olmasına dikkat edin.
-CV’nizin PDF formatında olmasına dikkat edin. Yazılarınızın okunaklı ve dilbilgisi kurallarına uymasına özen gösterin. Bunun için Grammarly gibi ücretsiz yardımcı programlardan yararlanabilirsiniz.

CV Hazırlamadan Önce Planlama Yapın

CV hazırlamaya başlamadan önce ön hazırlık yapmak her zaman önemlidir. Hangi işe başvurursanız vurun öncelikli olarak başvuracağınız kurum, kuruluş veya firmayla ilgili araştırma yapın. İnternetten, şirket web sitesinden, sosyal medyadan araştırmanızı yapabilirsiniz. Şirketin iş alanlarını, misyonunu, değerlerini, sunduğu avantaj ve dezavantajları araştırın.

İş ilanını dikkatli şekilde inceleyin. Özel bilgilerin neler olduğunu, işe alımlarda nelere dikkat edildiğini göz önünde bulundurun. Özellikle, yeni nesil işe alımlarda birçok şirket özgeçmiş tarama yazılımı (ATS) kullanmaktadır. İlk taramadan rahatlıkla geçmek istiyorsanız iş ilanlarında öne çıkan anahtar kelimeleri doğru ve yerinde kullanmaya özen gösterin.

Kusursuz Bir Mağaza Müdürü CV’si Nasıl Hazırlanır?

CV hazırlamadan önce, örnek olanları inceleyip, kendinize göre bir şablon oluşturabilirsiniz. Yalnız unutmayın, hazırladığınız belge size özgü olacağından, okuyan sizinle ilgili bütün bilgileri görmelidir.

1- Ad ve İletişim Bilgileri: Hazırladığınız CV aynı zamanda bir iletişim aracıdır. Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda sizinle iletişime geçilmesi için, adınız-soyadınız ve iletişim bilgileriniz tam ve doğru şekilde yer almalıdır.

Adınız, soyadınız belgedeki en büyük metin olmalıdır. Belgenin üstünde, göze çarpacak şekilde yerleştirilmelidir. Belgeye açık adresinizi yazmanız, kalabalıktan öte geçmeyecektir. Bunun yerine yaşadığınız yeri yazmanız yeterlidir. Telefon ve elektronik posta adresiniz mutlaka olmalıdır. Elektronik posta adresinizin profesyonel olmasına dikkat edin. Asla mevcut iş e-posta adresinizi yazmayın. Bu satıra varsa LinkedIn sayfası veya web siteniz varsa yazmanız etkili olacaktır.

2- Hakkımda; Belgenin en önemli bölümüdür. Bir nevi kendinizi pazarlayacağınız alandır. Son 5-10 yıllık dönemdeki başarılarınızı, deneyimlerinizi, hedeflerinizi yazıyorsunuz. Liderlik vasfınızı, ekip yönetebilme becerinizi, başarılarınız sonucunda kazandığınız edinimleri öne çıkarın.

3- Eğitim; En son mezun olduğunuz okuldan geriye doğru eğitim sürecini sıralayın. Mezun olduğunuz okulları hangi yıllar arasında okuduğunuzu yazmayı unutmayın. Eğitim bölümünde ayrıca başvurduğunuz iş alanıyla ilgili sertifika ve belgeleri sunmaya dikkat edin. İş alanıyla ilişkili olan sertifikaları da ekleyebilirsiniz.
İş ilanında yabancı dil tercihi isteniyorsa, bildiğiniz yabancı dil/dilleri hangi düzeyde bildiğinizi yazın.

4- İş Deneyimi; Bu bölümde en son görev yaptığınız işyerinden geriye doğru yazıyorsunuz. Çalıştığınız yıllar arası, neden ayrıldığınızı da belirtiyorsunuz.

5- Referanslar; Başvuracağınız iş alanıyla ilgili mutlaka elinizde referansınızın olması önemlidir. Referansınız mektup veya belge halinde olması iş görüşmenizde etkili olacaktır. Ayrıca vereceğiniz referanslar, başvuracağınız iş alanıyla ilgili olmasına dikkat edin.

6- Yetenek ve Beceriler; Bu bölüme hobilerinizi yazarak geçiştirmeyin. İsterseniz hobilerinize eğitim bölümünde veya ayrı bir bölüm açarak yer verebilirsiniz. İşe alım uzmanları adayların güçlü iş ahlakına, iletişime, organizasyona ve yönetim becerilerini sahip olmasını isterler. Bu nedenle cv hazırla aşamasında yetenek ve becerilerinizi yazarken şu kriterlere dikkat ederek yazın.

-Mağazada satışı artırma, verimliliği sağlama adına ekibi yönetebilmelidir.
-Mağazanın cirosunu analiz etmek, gelecekteki kar ve zararları tahmin edebilmelidir.
-Stok seviyelerini yönetebilmeli, stok kontrolü hakkında önemli kararlar verebilmelidir.
-Bilgi teknolojisinden yararlanabilmeli, veri analizi yapabilmelidir.
-İnsanlarla iletişimi etkili olabilmeli, personelle ilgilenebilmelidir. Eğitim ve gelişim alanındaki yenilikleri personele aktarabilmelidir.
-Müşteri şikâyet ve yorumlarını dikkate alabilmeli, yanıtlayabilmeli, takip edebilmelidir.
-Güvenlik, sağlık, mağaza düzeni üzerinde titizlikle durabilmeli, planlama ve kontrolünü yapabilmelidir.
-Reklam ve promosyon çalışmaları düzenleyebilmeli, rakip mağazaları takip edebilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu