Gündem

Annesinin Acısını Kan Bağışı Yaparak Dindirmeye Çalışıyor

Batman’da annesini erken yaşta kanamadan kaybeden ve 2004 yılından bu yana sık sık kan bağışında bulunan öğretmen Feridun Kartal (41) . Mümkün olduğu kadar her üç ayda bir bağışta bulunabilecek.

 

Kartal Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesini erken yaşta kan kaybı nedeniyle kaybettiğini söyledi.

 

Daha sonraki yaşamında bu sorunla karşılaştığını söyleyen Kartal, üniversitesinin oturumundayken kanayan bir hasta için acil kan bağışı gerektiğinde Kartal’ın bundan yararlandığını ve ilk kan bağışı için o anda kan bağışladığını söyledi.

 

Kartal, 2004 yılından itibaren düzenli olarak kan vermeye başladığını açıkladı Kartal, bu noktaya kadar 50 üniteden fazla kan verdiğini açıkladı.

 

Kartal, kan bağışı yapıldıktan sonra tüm vücudunun rahatladığını ifade ederken, Kartal mümkün olduğu kadar üç ayda bir verdiğini söyledi.

 

Herkesi teknolojinin üretemediği kan bağışına davet eden Kartal, “Aile içinde kan bağışı yarışı başlattık. Ailemizde bununla ilgili küçük çaplı bir yarışma vardı. Artık yarışmanın lideri benim. Aldık. Kızılay’dan madalyalar. Altın, gümüş, bronz madalya ve plaketler. Bunlar elbette işin sembolik boyutu ama insanlara verdiğiniz fayda hiçbir şekilde ölçülemez.” dedim.

 

“Hafif hissediyorum” – “Kan Verdiğim Gün Aydınlanmış Hissediyorum”

Batman Bisiklet Topluluğu’na üye olduğunu ve birlikte düzenli olarak kan bağışında bulunduklarını anlatan Kartal, elliden fazla kan bağışı yaptığını söyleyince insanların kendisine inanmadığını, ancak aldıkları madalyaları gösterince ikna olduklarını söyledi. .

 

Öğrencilerine her zaman kan bağışında bulunmanın önemini de vurgulayan Kartal, şöyle devam etti:

 

“Kan bağışının zararlı olduğuna dair bir yanılgı var. Ben 50’den fazla kan verdim ve tabi ki bu vücutla alakalı ama belli şartlara sahip kişilerde kan vermenin bir zararını görmedim. Bunu uzmanlar da söylüyor. Çok fayda görüyorum. Her gün daha hafif hissediyorum.”

 

Kartal, “Verdiğimiz kan üç cana gidiyor ve bir fidan olarak doğaya dönüyor. Elbette bu bilinçte olmak güzel. Benim adıma nereye dikildiğini bilmediğim onlarca ağaç var. . Kanı hiçbir teknolojik laboratuvarda üretemiyoruz. Onu üreten biziz. Bu nedenle insanlara faydalı olmak zorundayız.” ifadesini kullandı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu