Gündem

2022 Kehanetleri Neler?

2022 kehanetleri, geleceği tahmin etme konusunda olağanüstü yeteneklere sahip olduğuna inanılan kişiler tarafından 2022 yılına dair, önceden yapılmış yorumlardır.  Birçok insan kehanetlere inanırken bazıları, kehanetlerin saçma ve bilimsel olmadığını düşünür. Ama yine de herkes, içinde bulunduğumuz yıla dair önceden yapılan yorumların gerçekleşip gerçekleşmediğini merak eder. 2022 yılı kehanetlerini ve bu kehanetlerin gerçekleşip gerçekleşmediğini, bu haberimizde bulabilirsiniz.

Kehanet Nedir?

Kehanet, bir olayın gerçekleşeceğini, olay gerçekleşmeden önce bilmektir. Gelecekte gerçekleşecek olayları bilen ve önceden söyleyen kişilere ise kahin denir. Çok eski uygarlıklardan bu yana kehanet, bir uzmanlık alanı olarak görülür ve paranormal yeteneklere sahip olduğuna inanılan kişilerin geleceğe dair yorumları, dikkatle takip edilir. Antik Yunan’da, Roma’da ve Türk-İslam kültüründe, kahinler olagelmiştir.

Kahinlik yöntemleri, ruhsal yöntemler ve maddi yöntemler olarak ikiye ayrılır. Ruhsal yöntemler; istihare (ilahi makamlara danışmaya yönelik rüya), rüya (bir olay hakkında haber veren), sezgi ve vizyondur (zihinsel görme ve algılama). Maddi yöntemler ise gözlemler (astrolojik gözlem, nümerolojik gözlem, alamet gözlemi) ve faldır.

Baba Vanga Kimdir?

1911 yılında Osmanlı Devleti’ne bağlı Ustrumca’da (günümüzdeki Kuzey Makedonya) doğan Baba Vanga, tarihteki en önemli kahinlerden bir tanesi olarak kabul edilir. Bir bitki uzmanı olan ve henüz küçük yaşlarda görme yetisini yitiren Baba Vanga’nın, olağanüstü yetenekleri olduğuna inanılır. Vanga, özellikle Balkanlar, Doğu Avrupa ve Rusya’da çok popülerdir.

Vanga’nın yaşarken İkinci Dünya Savaşı’nın sonucu, Gandi’nin ölümü, 11 Eylül saldırıları, Obama’nın ABD Başkanı olması, İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılması gibi birçok olay hakkında kehanette bulunduğu iddia edilir. Bu nedenle Baba Vanga 2022 kehanetleri, çok sayıda kişi tarafından merak edilir.

Baba Vanga Kehanetleri 2022

Vanga, 11 Ağustos 1996’da hayata gözlerini yummasına rağmen ölmeden önce, gelecek yıllar için birçok konuda fikrini beyan etmiştir. Bu bağlamda, Türkiye’de de çok sayıda kişi tarafından takip edilen Baba Vanga’nın, 2022 yılı için de birtakım tahminleri bulunur. İşte Baba Vanga tarafından dillendirilen 2022 kehanetleri:

  1. Büyük bir doğal afet: 2004 yılında, Hint Okyanusu’nda yaşanan ve 200 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği tsunamiyi bilen Vanga, 2022 yılı için de benzer bir afet uyarısı yapar. Baba Vanga kehanetlerine göre büyük felaketin adresi, Avustralya ve ağırlık olarak Asya kıtasıdır. Baba Vanga’nın bu kehaneti, henüz gerçekleşmedi.
  2. Kaynağı Sibirya olan ölümcül bir virüs: Baba Vanga kehanetlerine göre kaynağı Sibirya olan ölümcül bir virüs, 2022’de insanlığın başına bela olabilir. Bu virüs, şu anda donmuş haldedir ve küresel ısınma arttıkça donuk virüsün çözülme ve yayılma ihtimali artar. Özellikle son yıllarda dünyada geneline hızla yayılan virüsler, bu tahminin gerçekleşme beklentisini arttırmıştır. 2022’de ortaya çıkan maymun çiçeği virüsünün, Baba Vanga tarafından dillendirilen virüs olduğu iddia edilir. Maymun çiçeği virüsü, daha çok Afrika’da görülmüş olsa da virüsün hangi coğrafi kökeni, henüz net değildir.

2022 kehanetleri neler? baba vanga ve i̇bnü’l arabi kehanetleri

Baba Vanga tarafından, önümüzdeki yıllarda gerçekleşeceği ileri sürülen diğer kehanetler:

  1. İçme suyu krizi: İddiaya göre Baba Vanga yaşarken ileriki yıllarda bütün dünyada, büyük bir içme suyu krizinin yaşanacağına dikkat çekmiştir. Ancak içme suyu krizinin, hangi yıl gerçekleşeceğini söylememiştir. Bu konu üzerine çalışan uzmanlar, önümüzdeki yıllarda içme suyu sıkıntısı yaşanacağı fikrine katılmaktadır.
  2. Uzaylılar: Baba Vanga’nın yaşarken söylediği sözleri yorumlayanlar, uzaylılar tarafından bir göktaşının dünyaya gönderileceğine inanır. Bu göktaşının amacı, dünyadaki yaşamı incelemektir ve yakın bir gelecekte, uzaylılar ile insanların buluşması mümkün olacaktır.
  3. Hindistan’da kıtlık: Vanga kehanetleri, Hindistan’da çok büyük bir kıtlığın yaşanacağını öngörür. Bu kıtlık o kadar büyük olacaktır ki hava sıcaklığının 50 derece olduğu Hindistan’da, çekirge benzeri canlılar tarlaları istila edecektir ve ülkedeki bütün tarım ürünleri zarar görecektir.
  4. Kambur ve teknoloji kehaneti: Vanga’nın “İnsanların çoğunda kambur çıkacak.” kehaneti, teknolojinin gelişimine yorulur. Baba Vanga takipçilerine göre teknoloji o kadar gelişecektir, insanların hepsinde bilgisayar başında oturmaktan ve diğer teknolojileri kullanmaktan dolayı kambur çıkacaktır.

İbnü’l Arabi Kimdir?

İbnü’l Arabi, “Şeyhü’l Ekber” adıyla da anılan Endülüslü bir şair ve yazardır. Bugüne kadar bütün öngörüleri doğru çıkan Arabi, aynı zamanda kehanetleriyle meşhur bir İslam düşünüdür.

1165 yılında doğmasına ve 1240 yılında hayata gözlerine yummasına rağmen İbnü’l Arabi’nin günümüze dair kehanetleri gerçekleşmeye devam etmektedir. Bu nedenle İbnü’l Arabi, İslam dünyasında çok sevilen ve saygı duyulan bir isimdir.

2022 kehanetleri neler? baba vanga ve i̇bnü’l arabi kehanetleri
görsel temsilidir

İbnü’l Arabi Kehanetleri 2022

İbnü’l Arabi’nin 2022 yılına dair çok sayıda kehaneti bulunur:

  1. Uzayan kar yağışı ve kış mevsimi: İbnü’l Arabi’ye göre bu yıl, rüzgarlar kuvvetli eser. Kar yağışı uzun sürer ve kış mevsimi uzar. Nitekim bu kehanet, 2022 yılının ilk çeyreği için doğru çıkmıştır. Yılın son aylarında yaşanacak kış mevsiminin de aynı özellikleri göstermesi beklenir.
  2. Batan gemiler: İbnü’l Arabi, Saatlerin Hazinesi kitabında çok sayıda geminin karaya oturacağından bahseder. Bu yıl ülkemizde ve dünyada, çok sayıda büyük gemi karaya oturmuştur.
  3. Bir başkan, başbakan ya da cumhurbaşkanının ölümü: Arabi 2022 kehanetlerine göre bu yıl, Avrupa’da ya da Amerika’da, önde gelen bir başkan, başbakan ya da cumhurbaşkanı vefat edecektir.
  4. İnsanlarda korkunun hakim olması ve çiçek hastalığının artması: Arabi, bu yıl insanlarda genel bir korku havasının hakim olacağını öngörür. Nitekim dünyada, maymun çiçeği salgını gibi virüs haberleri yayılmaya ve insanlara korku salmaya devam etmektedir. Arabi ayrıca, maymun çiçeği hastalığının tam adını koymasa da çiçek hastalığının artacağından bahseder.
  5. Tarım işlerinin gerilemesi: İbnü’l Arabi’nin 2022 yılı için en büyük kehanetlerinden bir tanesi, tarım işlerinin gerileyeceği yönündeki tahminidir. Nitekim bu yıl Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş başta olmak üzere çeşitli nedenlerle bütün dünyada tarım yavaşlamış ve gıda krizi riski artmıştır.
  6. Yemen, Irak ve Şam’da şiddetli pahalılık: İbnü’l Arabi’nin 2022 kehanetleri arasında; Yemen, Irak ve Şam’da yaşanacak olan şiddetli pahalılık da vardır. Arabi’nin bahsettiği bu bölge, genel olarak Orta Doğu’ya yorulur.
  7. Çok kan dökülmesi: Arabi, bu yıl çok kan döküleceğinden bahseder. Nitekim Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta, on binlerce kişi hayatını kaybetmiştir.

2022 Kehanetleri ve Savaş

2022’nin en çok dikkat çeken olayı, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştır. Bu savaşı, İbnü’l Arabi, bu yıl çok kan döküleceğini söyleyerek tahmin etmiştir. Ancak Baba Vanga kehanetleri arasında, savaşa dair bir tahmin bulunmaz.

2022 kehanetlerini derlediğimiz bu yazımızda, Türkiye’de 2022 kehanetleri en çok merak edilen iki ismin, Baba Vanga’nın ve İbnü’l Arabi’nin 2022 kehanetlerine yer verdik. 2022 Kehanetlerinin tutup tutmadığını merak ettiğiniz farklı isimler varsa yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz.

Son dakika personel sağlık ve gündem haberleri için Sağlık Ağı’nı takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu