Personel AlımlarıGündem

2022 Bekçilik Alımları | Bekçi Sağlık Kontrolü, Sözlü ve Yazılı Sınavları Saat Kaçta Yapılacak? Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bekçi başvurularının başarılı bir şekilde iletilmesinin ardından başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve ön sağlık kontrolleri ile sözlü/yazılı testlerin ne zaman yapılacağına ilişkin çalışmalar yapılmıştır. Binlerce başvuru sahibi, 2022 bekçi başvurularının sonuçlarından hala emin olmadığı için, bekçilerin işe alınması ve sağlık öncesi muayeneler ve sağlık öncesi kontrollerdeki gelişmeler hakkında bilgiler haberimizde yer almaktadır…

2022 Bekçilik Sınavı Ne zaman Yapılacak, 2022/1 Dönem Sınavı Tarihi Ne zaman, Müracaat Nasıl Yapılır, Ön Sağlık Kontrolü Nedir, Ön Sağlık Merkezleri Belli mi, Sınavda Doğrular Yanlışları Götürecek mi?

2022/1. Dönem Çarşısı ve Mahalle Bekçilik Ön sağlık kontrol merkezlerinin yanı sıra sınav tarihleri ​​de kamuoyuna açıklandı. 2022/1. Dönem Özetle, Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine ortaokul mezunu 3.250 erkek aday alınacaktır. Polis Akademisi, sınav konuları ve sınav sırasında soru dağılımı gibi detayları paylaştı.

Sınav sonuçları ve başvuru tarihleri ​​tartışıldı. Başvurusunu yapan ve başvuru ücretini ödeyen çok sayıda başvuru sahibi, 2022 yılında Muhafız alımının nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. İşte 2022 bekçi alımı ile ilgili en ilginç gerçekler…

 

2022 bekçi sağlık kontrolü
2022 bekçi sağlık kontrolü

 

2022 Bekçi Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

 

Ön başvuruda bulunan adayların, Başvuru Kabul Komisyonuna Sınav Giriş Belgesinde belirtilen gün ve saatte ve Polis tarafından tutulan resmi sitede yer alacak tarih ve merkezlerde başvuru yapmaları gerekmektedir. Akademi Başkanlığı (https://pa.edu.tr) başvurularını bizzat alabilmek ve ön sağlık taramalarını yapabilmek için. Posta ile gönderilmeyen veya belirtilen tarihler içinde veya elden yapılmayan başvurular kabul edilmez.

 

2022 Bekçilik Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

 

2022/1. Dönem Çarşısı ve Yazılı Mahalle Bekçilik Sınavı’nın 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00’da Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas’ın da aralarında bulunduğu il merkezlerinde yapılması bekleniyor. .

 

Adayların sınav girişleri 8 Temmuz 2022 tarihinde www.meb.gov.tr ​​adresinden duyurulacaktır.

 

Sınav Giriş Belgesi İçin Tıklayınız

 

Bekçilik Ön Sağlık Kontrolü ve Yazılı/Sözlü Sınavlar Ne Zaman Yapılacak?

 

Adaylar, yukarıda belirtilen süre içerisinde https://pa.edu.tr resmi internet sitesi üzerinden ilk başvurularını yaptıktan sonra, başvuru yerleri, başvuru ve sınav tarihleri ​​ile istenen belgeler ve istenen diğer bilgiler iletilir. Devlet Personel Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü veya Cumhurbaşkanının resmi internet sitesinde yayımlanır. Sayfa veya diğer uygun iletişim araçları.

 

Adayların Pazar Yeri’ne ve Mahalle Bekçisi Sınavına girebilmeleri için başvurularını yaptıktan sonra Sağlık Ön Kontrol Komisyonunda sağlık muayenesinden geçmeleri gerekmektedir.

 

Çarşı ve Mahalle Bekçi Giriş Sınavı, Yazılı Sınav, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Sözlü Sınav. Adayların başvuruları ve Sınav Merkezleri ile sınav tarihleri ​​kesinleştikten ve online olarak yayınlandıktan sonra tarihler değiştirilemez.

 

Yapılan yorumlar doğrultusunda gardiyanın sağlık kontrolü ve sağlık kontrolünün detayları haberde duyurulacaktır.

 

Bekçi Sağlık Öncesi Kontrol Nedir Ve Nasıl Yapılır?

 

  1. Başvuru Kabul Komisyonunca başvuruları uygun görülen adaylar; Aynı gün, Ön Sağlık Kontrol Komisyonu, ilk sağlık kontrolünden geçecektir.
  2. Ön sağlık kontrolü, Emniyet Teşkilatı Sağlık Koşulları Yönetmeliği’ne göre yapılacaktır.
  3. “Çarşı ve Mahalle Muhtarı Adayı Olup Olamama” şeklinde başvuran adaylar, Sağlık Ön İnceleme Kurulu tarafından karara bağlanır. “Yapamaz” notu alan Çarşı veya Mahalle Muhtarı adayları diskalifiye edilir “Yapamaz” kararı sınav aşamalarına alınmayacaktır.
  4. Çarşıya girecek adaylar ile “Evet” kararı alan mahalle bekçi adayları yazılı olarak sınava girmeye hak kazanacaklardır.

 

2022 bekçilik alımı
2022 bekçilik alımı

 

Bekçilik Süreç Başvurular İçin Nasıl İşleyecek?

Adaylar https://pa.edu.tr adresindeki resmi siteden ilk başvurularını tamamladıktan sonra başvuru adresleri, başvuru ve sınav tarihleri ​​ve istenen belgeler ile ilgili diğer bilgiler mevcuttur. Devlet Personel Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü veya Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi aracılığıyla. Diğer iletişim yöntemleriyle de gönderilebilir.

 

Adaylara e-posta veya diğer iletişim yöntemleriyle bilgi verilmeyecektir. İnternet reklamları bir bildirim biçimidir. Adayların başvuru merkezleri ve başvuru tarihleri ​​onaylandıktan ve web’de 6. ve 8. Sayfalarda yayınlandıktan sonra değiştirilemez. İnternet ortamındaki yönergelerin olmadığı durumlarda başvuru yapamamaktan ve sınavlara girememekten doğacak her türlü sorumluluk başvuru sahiplerine aittir.

 

Bekçi İşe Alım Başvuru Ekranı

2022 Bekçi Uygulama Kılavuzu

 

Bekçi Olmak İçin KPSS Gerekli mi?

KPSS statüsünün bekçilik görevlerinde kullanılması zorunlu değildir.

 

Bekçi Alım Aşamaları Nelerdir?

Sonraki adımlar, bekçi olmak için temel bir başvurunun gereksinimlerini karşılayan adaylar tarafından gerçekleştirilecektir.

  • Ön Sağlık Kontrolü
  • Yazılı Sınav
  • Fiziki Yeterlilik Sınavı
  • Sözlü Sınav

 

2022 Bekçi Maaşı

2022 Bekçi maaşları aşağıdaki gibidir;

  • İlkokul mezunu Bekçi maaşı 6.292 TL
  • Lise mezunu Bekçi maaşı 6.516 TL
  • Üniversite mezunu Bekçi maaşı 6.811 TL

 

Bekçi Sınavında Yanlışlar Doğruları Götürecek mi?

 

Bekçilik sınavında yanlışlar doğruları götürecek mi; Değerlendirme 100 puandan oluşacaktır. 50 (elli) ve üzerinde olanlar, toplam doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak belirlenen puanlar dikkate alınarak başarılı sayılır.

  • Testin değerlendirilmesi için bu formül [Puan=((Doğru Sayısı-(Yanlış Sayısı/4)) (Soru Sayısı) 100] kullanılmaktadır.
  • Başarı puanının hesaplanması sonucunda olumsuz puan alan adayların puanları 0 (sıfır)’a düşürülür.

Cevap anahtarında yanlışlık olması ve konunun Merkezi Sınav Kurulu tarafından karara bağlanması durumunda sorular bu şekilde iptal edilmeyecek, yanlış soru veya soruların doğru cevaplarından yararlanılarak teste eklenecektir.

 

2022/1 (birinci dönem) Bekçilik Başvuru Şartları

 

  • Türkiye Cumhuriyeti devlet memuru olmak,
  • En az lise düzeyine veya eşdeğerine ulaşmış
  • En az 167 cm boyunda
  • 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında bir vücut kitle indeksi.
  • İl sınırları içinde bir yıl veya daha fazla ikamet etmiş olmak.
  • Askerliğini tamamladıktan sonra, Başvuru tarihinde 18 yaşını (28.04.2004 veya daha önce doğmuş) ve 31 yaşından küçük olmamak (28.04.1992’de veya daha sonraki gün doğmuş) düzeltmeden önceki yaş dikkate alınarak 18 yaşına ulaştıktan sonra yapılan yaşa
  • Zimmet, zimmete para geçirme, yolsuzluk veya hırsızlık, rüşvet, dolandırıcılık veya sahtecilik, inanç sahtekarlığı veya affedilmiş olsa bile yüz karası olan diğer suçlardan hüküm giymemiş olmak.
  • Türk toplumunun algısına göre tanınmamış sayılmaz,
  • Kamuya tanınan haklardan mahrum bırakılmamak, kamu hizmetlerinden mahrum bırakılarak cezalandırılmamak.
  • Memuriyete engel olmamak
  • Silah taşımanın veya silahlı bir görevi yerine getirmenin yasal bir engeli yoktur,
  • Polis Teşkilatının Sağlık Şartları Hakkında Kanunda belirtilen şartları yerine getirmek,
  • Adayın şahsi ve evlilik halinde eşi; Genelevde veya ortak işyeri veya buluşma yerlerinde, şahıs veya benzeri yerlerde fuhuş yapılan yerlerde çalışmak, aracılık veya bekleme faaliyetinde bulunmamak, her ne olursa olsun her türlü işitsel, yazılı ve görüntülü eser üretmek ve satmakla yükümlü olmak. Kaydedildiği veya filme alındığı, uyuşturucu madde kullandığı, kumar oynadığı veya uyarıcı madde nedeniyle herhangi bir idari veya adli soruşturma veya kovuşturmaya konu olduğu, idari yaptırım sürecinde bulunmadığı veya bu işlerden suçlu bulunduğu,
  • Uyuşturucu, alkol veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş veya tedavi görmemiş olmak.
  • Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartlar dışında polis eğitim kurumlarından sebepsiz ihraç edilmek,
  • Terör örgütlerinin toplantı, faaliyet veya mitinglerine ve bunların hukuka aykırı veya kanuni uzantılarına katılmamak, yardımda bulunmamak veya katılmamak,
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi grubun veya herhangi bir siyasi partinin yan kuruluşunun aktif üyesi olmamak,
  • Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumludur.

Başvuru İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Çarşı ve Mahalle Bekçilik işe alım sınavına girmek isteyen adaylar;

  1. Sınava başvuru dilekçesi,
  2. TC kimlik numaranızı gösteren belgenin aslı ve fotokopisi (kimlik kartı sürücü belgesi, pasaport, nüfus cüzdanı),
  3. Diploma fotokopisi ve aslı veya geçici mezuniyet belgesi (Yabancı ülke mezunları için ilgili kurumdan denklik belgesi),
  4. Başvurduğu ilde en az bir yıl ikamet ettiğini gösteren belge.
  5. Son 12 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf,
  6. Evli ise eşin Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen şartları taşımadığına dair yazılı beyanlar,
  7. Şehit çocukları veya eşleri ile bedensel engellilerin ilgili kurumdan onaylı şehit veya görev malullüğü belgesinin bir nüshası (belge SGK’dan alınabilir),
  8. Sınav ücretinin ödendiğini gösteren banka dekontu,
  9. Tahliye belgesinin fotokopisi ve aslı
  10. Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi
  11. Sağlık Bilgi Formu istenecektir. (Adayların Sağlık Bilgi Formu ile birlikte ilaç raporu, varsa sağlık kurulu raporu ve engelliler sağlık kurulu raporu dahil olmak üzere sağlık durumunu açıklayan gerekli tüm bilgi, belge ve diğer belgeleri doldurmaları gerekmektedir. Askerlik ve askerlik dışı bırakma raporu ile sağlık sorunları nedeniyle öğrenci veya personel alımından men edilmelerine neden olan raporların Sağlık Raporları Ön Sağlık Kontrol Komisyonunca incelenmek üzere sunulması gerekir.) (Sağlık Bilgi Formları, başvuruların yapılacağı yerler açıklandığında web üzerinden yayınlanacaktır.)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu