Personel AlımlarıMevzuat

İŞKUR Hemşire ve Hemşire Yardımcısı Alımı 2022

Hemşireler ve hemşire yardımcıları, birçok farklı kurum, kuruluş ve kişi tarafından istihdam edilebilir. Birçok kurum, kuruluş ya da kişi; sağlık kuruluşunda, sağlık merkezinde, özel kliniğinde, okulunda, cezaevinde ya da evde tıbbi bakım hizmetinde istihdam etmek üzere hemşirelere ve hemşire yardımcılarına ihtiyaç duyabilir.

 

İŞKUR Hemşire ve Hemşire Yardımcısı İlanları Nasıl Bulunur?

İŞKUR veri tabanında kayıtlı olan ve başvuruların aktif olarak devam ettiği 100 ile bin arasında hemşire ve hemşire yardımcısı alım ilanı bulunur. Bazı ilanlar, alım gerçekleştirildiği an kapatılırken bazı kurumlar, ihtiyaçlarının sürmesi ve çok sayıda personele ihtiyaç duymaları nedeniyle iş ilanlarını sürekli aktif durumda tutarlar.

 

i̇şkur hemşire ve hemşire yardımcısı alımı 2022

İŞKUR hemşire ve hemşire yardımcısı ilanları, İŞKUR sitesine üye olmaksızın görüntülenebilir. Ancak üye olmayan kişiler, işverenin ismini ve işveren hakkındaki detaylı bilgileri göremez ve iş başvurusu gerçekleştiremez. Aktif olarak alım yapılan hemşire ve hemşire yardımcısı ilanları, şu aşamalar takip edilerek görüntülenebilir:

 

 

  1. İŞKUR E-Şube internet sitesine girilir.
  2. Alt kısımdaki renkli kutular arasında bulunan, mavi renkteki “İş İlanları” kutusuna tıklanır.
  3. Çıkan forma aranan işin nitelikleri girilir. Öncelikle sağ üst kısımdaki “Meslek” bölümüne, “hemşire” yazılır. Sistem kullanıcıya (“çocuk hemşiresi”, “acil servis hemşiresi”, “hemşire yardımcısı” gibi) birtakım seçenekler sunar. Kullanıcı tarafından uygun görülen seçeneğe tıklanır.
  4. “Ara” butonuna tıklandığında seçilen mesleğe ait veri tabanındaki bütün aktif iş ilanları, alt kısımda listelenir.

 

İŞKUR’un Sitesinde Nasıl İş Aranır?

Arama yapan kullanıcı, “Meslek” bölümüne yalnızca “hemşire de yazabilir. Bu durumda, “hemşire” anahtar kelimesini içeren bütün iş ilanları kullanıcıya gösterilir. Ayrıca kullanıcı dilerse formda yer alan diğer bölümleri de doldurabilir. Formun diğer kısımlarında, şu tercih seçenekleri kullanıcıya sunulur:

 

  • Çalışma yeri: “Yurtiçi” ya da “Yurtdışı” seçenekleri işaretlenebilir. “Yurtdışı” seçeneğinin işaretlenmesi durumunda kullanıcıdan ülke bilgisi girmesi istenir.
  • İl ve ilçe: Kullanıcı çalışmak istediği şehri ve ilçeyi arama formundaki bu bölümlere yazabilir.
  • İlan numarası: İŞKUR tarafından yayınlanmış olan ve ilan numarası kullanıcı tarafından bilinen bir iş ilanı hakkında araştırma yapılıyorsa bu bölüm kullanılır.
  • İlan tarihi: Kullanıcı isteğe bağlı olarak bu bölümden “son 24 saat”, “son 1 hafta” ya da “son 15 gün” seçeneğini işaretleyebilir. Bu sayede güncelliğini kaybetmemiş ilanları görüntüleyebilir.
  • Öğrenim durumu: Bu bölümde seçilen “ortaöğretim” ya da “üniversite” seçenekleri, kullanıcıya yalnızca öğrenim durumuna uygun ilanların gösterilebilmesi açısından önemlidir.
  • İşyeri türü: Sadece kamu ilanlarıyla ilgilenen adaylar “kamu”, sadece özel sektör ilanlarıyla ilgilenen adaylar “özel sektör”, sadece bireysel işverenlerin ilanlarıyla ilgilenen adaylar “bireysel işveren” ve sadece yabancı işverenlerin ilanlarıyla ilgilenen adaylar, “yabancı işveren” seçeneğini bu bölümde işaretleyebilir.
  • Engelli: Bir engeli bulunan adayların, bu bölümü işaretlemeleri gerekir.
  • Vardiya: Vardiya sistemiyle çalışmaya uygun olan adayların bu bölümü işaretlemeleri gerekir.

Uygun işaretlemeleri yapan adaylar, “Ara” butonuna tıklayarak kendilerine uygun hemşire ya da hemşire yardımcılığı ilanlarına ulaşabilirler.

 

İŞKUR Hemşire ve Hemşire Yardımcısı Alımı

İŞKUR, 2022 yılında da çok sayıda hemşireyi işe almakta ve çok sayıda hemşirenin işe yerleştirilmesine aracılık yapmaktadır. İŞKUR E-Şube aracılığıyla Türkiye’nin her yerinde hemşire olarak iş bulunabilir. Yukarıdaki bölümde aşama aşama aktardığımız ilan arama işlemini başarıyla gerçekleştiren adaylara, güncel hemşire alımı ilanları gösterilir.

 

i̇şkur hemşire ve hemşire yardımcısı alımı 2022

İŞKUR üzerinden hemşire alımı ilanlarına başvurusunu tamamlamak isteyen adayların öncelikle İŞKUR şubelerine şahsen giderek CV bırakmaları ya da İŞKUR E-Şube internet sitesine online üyeliklerini tamamlamaları gerekir. İş ilanlarının takip kolaylığı açısından, iş başvurularınızı İŞKUR E-Şube üzerinden yapmanız tavsiye edilir.

 

İŞKUR E-Şube Üyeliği Nasıl Oluşturulur?

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) E-Şube internet sitesine üye olmak isteyen kişilerin, şu adımları takip etmesi gerekir:

 

  1. Sitenin ana sayfasındaki “İş Arayan” bölümünün altında bulunan, “Üye Ol” butonuna tıklamalıdır.
  2. Çıkan üyelik sözleşmesi dikkatlice okunmalı ve “Onaylıyorum” butonuna tıklanmalıdır.
  3. Çıkan sayfada T.C. kimlik numarası, isim, soy isim, baba adı ve doğum tarihi bilgileri, ilgili kutulara doğru şekilde yazılmalıdır.
  4. “Güvenlik Kontrolü” bölümünde gösterilen sayılar, aynı bölümdeki boş kutuya yazılmalıdır.
  5. Alt kısımdaki kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili notlar okunmalı, “Okudum, onaylıyorum.” kutucuğu işaretlenmeli ve “İleri” butonuna tıklanmalıdır.
  6. Çıkan sayfada kişisel iletişim bilgileri, tam ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır.
  7. Son adım olarak İŞKUR’a giriş yaparken kullanılmak üzere güvenli bir şifre belirlenir ve “Bir Şifre Seçin” bölümündeki boşluklara yazılır. Ardından, bir güvenlik sorusu belirlenir ve ilgili boşluğa bu sorunun yanıtı yazılır. (Belirlenen şifrenin kaybedilmesi ya da unutulması durumunda, bu güvenlik sorusunun yanıtına ihtiyaç duyulur.)
  8. “Üyeliğimi Oluştur ve Devam Et” butonuna tıklanarak üyelik işlemi tamamlanır.

 

İŞKUR E-Şube İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Online üyelik işlemi sonrası kişilerin, başvuru sihirbazını kullanarak site üzerinde kendilerine bir CV profili yaratmaları gerekir. Bu sihirbaz sizi yönlendirir ve sizden sırasıyla şu bilgileri talep eder:

 

  • Kişisel bilgiler: Askerlik durumu, sürücü belgesi durumu ve diğer kişisel bilgiler, bu bölümde düzenlenir.
  • Öğrenim bilgileri: Eğitim geçmişine dair bilgiler bu bölümde düzenlenir. Bitirilen okullar ve bitirme yılları, profile eksiksiz olarak eklenmelidir.
  • Meslek bilgileri: Sayfadaki artı işaretine tıklanarak açılan ekrandan uygun meslek türü seçilir.
  • İş tercihleri: Artı işaretine basılarak profile, iş tercihlerine ilişkin eklemeler yapılır.
  • İş tecrübesi: Bu bölüme, ekle komutu kullanılarak kişinin iş tecrübeleri eklenir.
  • Açık özgeçmiş: Bu bölümde, daha önceden hazırladığınız açık özgeçmişiniz; PDF ya da DOC formatlarında sisteme eklenebilir. İşveren, açık özgeçmişinizi görüntüleyerek hakkınızda daha fazla bilgi sahibi olabilir.
  • Fotoğraf yükleme: Bu bölümde, JPEG ya da GIF formatında, bir adet CV fotoğrafı yüklenmelidir. CV fotoğrafı, doğrudan kameraya baktığınız, yüzünüzü net ve gölgesiz şekilde yansıtan bir fotoğraf olmalıdır.
  • Yabancı dil bilgileri: Bu bölümde, bildiğiniz yabancı dilleri ve yabancı dil seviyelerinizi CV’nize ekleyebilirsiniz.
  • Sınav bilgileri: Daha önce girdiğiniz ve başarılı olduğunuz sınavları, bu bölümden CV’nize ekleyebilirsiniz.
  • Referanslar: Bu bölümde, size referans olan kişilerin iletişim bilgilerini CV’nize ekleyebilirsiniz. Aynı meslekte olduğunuz kişilerin size referans olması, başvuru yapılan işe kabul edilme şansınızı arttırır.
  • Özürlülük bilgileri, terörden etkilenme, eski hükümlülük, öncelik durumu: Sadece ilgili kişilerin doldurması gereken bölümlerdir. Bu bölümlerde vereceğiniz bilgiler, sizi avantajlı konuma getirebilir ve işe alınma şansınızı arttırabilir.

 

Sade ve özet şeklinde hazırlanan bir CV, her zaman daha etkilidir. CV’ye yalnızca başvuru yapılan meslekle ilgili eğitim bilgileri ve tecrübeler eklenmelidir. Bu kriterler doğrultusunda CV’nizi (İŞKUR profilinizi) yarattıktan sonra, sitedeki İŞKUR hemşire alımı 2022 ilanlarına müracaat edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu