Gündem

Bursa’da Büyük Sağlık Sorunu!

Aydın, Bursa sağlık sorunları hakkında yazısında şu ifadeleri kullandı:

Günümüzde sağlık merkezlerine giden hastalar bunun önemini biliyor. Ne olursa olsun şehirden geliyorsun, halk sağlığı tesislerine hizmet verilemediği için doktorlar dikkat çekiyor. Ayrıca sadece bir değil iki üç gün grev yapıyorlar. Bunun nedeni, birkaç doktorun kendi kişisel nedenlerini korumak için işlerini bırakmasıdır. Tabii ki bazı doktorlar talebi reddediyor ve bunun yerine kamu hizmetine ve doktor sorumluluğuna göre hareket ediyor.

Ancak, İşinin Kısmi Derecede İşinin Başındalar

Memur ve kamu çalışanlarının gereksinimleri ve koşulları bilindiğinde, çalıştıkları sağlık tesislerinin çalışmalarını azaltmak ve durdurmak için giderek daha popüler bir yöntem olduğu açıktır. Bu yasadışı bir eylemdir.

 

Bu nedenle, bunu onaylayacak bir yasa yoktur.

Mesela şehrin bir ucundan Şehir Hastanesi, Tıp Fakültesi, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Çekirge Devlet Hastanesi ve Çocuk Hastanesi’ni ziyaret ederseniz. Bunu araç değiştirerek veya hareket ederek ve ardından randevu ile muayene olarak yaparsınız. Kapıdaki güvenlik görevlisinden “Bugün doktorlarımız grevde, poliklinik hizmeti verilmiyor” yanıtını alıyorsunuz ve girişiniz engelleniyor.

Zaten sınav randevusu almak kolay değil. Ayrıca oraya sınava gitmeniz ve eli boş dönmeniz gerekiyor.

Dün devlette çalışan bir hekim arkadaşımızla durumla ilgili görüştük.

 

İşte verdiği cevap:

“Eski zamanlarda hastane idari yönetimleri tarafından soruşturmalar olurdu, işten ayrılanlar ve benzeri şeyler. Bu şu anda kabul ediliyor. Bütün bunlar yetkilileri zor durumda bırakmak için. AK Parti’nin kurumlara seçtiği yetkililer, kurumlara dikkat etmeyin.”

  • Sıradan bir vatandaş mı yoksa tedavi görmek isteyen bir göz doktorunun en düşük parayı kazanmasını mı ister?
  • Hakkın peşinde koşmak, hak kaybına ve başkalarının mağduriyetine neden olmak tıp etiğine uygun mudur?
  • Devletle kendi kişisel ve mali çıkarlarınıza ilişkin haklarınız konusunda bir anlaşmazlık yaşıyorsanız ve vatandaşlar için ne olur?

Bu hakkı kutuda kullanın. Durumu iyileştirmek ve ilişkili olduğunuz gruplar üzerinde baskı oluşturmak için diyalog olanaklarını keşfedin.

 

Kısacası halk sağlığı sistemimizden doktorlarımızın da diğer sağlık çalışanları gibi pandemi sürecinde çok fedakarlıklar yaptığını, bedeller ödemek zorunda kaldıklarını, hatta öldüklerini biliyor ve fedakarlıklarından dolayı kendilerine minnettarız.

 

Ancak Sağlık Bakanlığı’na, Hükümet’e ve özellikle Sağlık Bakanlığı’na siyasi küskünlük mesajının, halkın çalışma koşullarının ve ücretlerinin yükseltilmesi için insanları utandırarak halk sağlığı merkezlerine iletilmesini doğru bulmuyoruz.

 

Çocuğun grevine maruz kalan ve ardından hastanenin kapısına dönen bir vatandaşın son gün buna tepkisi şöyle:

“MHRS randevu veriyor. Çocuk doktorları grevde. Hayır, işi yapmak gibi. İnsanların nereden geldiğinden emin değilim.”

Onlar gibi grev sonucu tedavi görmeyen ve ardından isyan eden yüzlerce vatandaş var.

Yetkililerin ve siyasi iktidarın buna izin vermesi kabul edilemez.

Polis, jandarma gibi makamlar, başka çaresi kalmayan meslek kuruluşları yarın da aynı saikle hareket ederse, kamu otoritesi nasıl korunabilir?

Haber: Olay.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu