16,4023$% 0.31
17,5603€% -0.01
20,6970£% 0.25
979,86%0,77
1.596,00%0,12
474580฿%-0.41719
Alt bölge tayini, Sağlık Bakanlığı personeli için en önemli tayin çeşitlerinden bir tanesidir. Personel dağıtım cetvelinin uygunluğu dikkate alınarak gerçekleştirilen bu tür atamalara, alt bölge tayini dilekçesiyle başvurulur. Alt bölge tayini dilekçesi örnek teşkil etmesi açısından, bu haberimizin ekinde bulunabilir.
Peki alt bölge tayini dilekçesi hangi şartlarda ve nasıl doldurulur? Alt bölge tayini ile yer değiştirmek isteyen personel, dilekçeyi kime hitaben yazar ve kime sunar? Alt bölge tayini dilekçe örneğini ve bu dilekçenin doldurulmasıyla ilgili ihtiyaç duyduğunuz bütün bilgileri, haberimizde bulabilirsiniz.
Alt Bölge Tayini Dilekçesi Örneği İndir
Hatırlatmak gerekirse alt bölge tayini, personel dağıtım cetvelinin (PDC) uygunluğuna göre gerçekleştirilen tayindir. Bu tür tayinler, 28599 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 26. maddesine göre yapılır.
Bir personel, yönetmelikte geçen şartları taşıyorsa ve personel dağıtım cetveli uygunsa alt bölge tayini yapabilir. Alt bölge tayini; il merkezlerinden ilçe ve köylere doğru, ilçe merkezlerinden ise sadece belde ve köylere doğru yapılır. Alt bölgelerden A, B, C bölgelerine tayin gerçekleştirilemez.
Alt bölge tayini konusunda kapsamlı bilgi almak için “Alt Bölge Tayini 2022 Sağlık Bakanlığı Alt Bölge Tayini Nasıl Yapılır?” başlıklı haberimizi okuyabilirsiniz.
Kısaca hatırlatmak gerekirse alt bölge tayini başvurusu, dilekçe ve talep formu yoluyla yapılır. Bu nedenle doğru hazırlanmış bir dilekçeyle başvuru yapmak, başvurunun akıbeti açısından önemlidir.
Dilekçeyi doğru şekilde hazırlamak, doldurmak ve ilgili kuruma sunarak alt bölge tayini başvurusunu tamamlayabilmek için daha önce yazılmış, örnek dilekçelerden yararlanılabilir. Bu haberimizin ekinde sunduğumuz örnek alt bölge tayini dilekçesi, Word formatındadır ve kişiye özel olarak düzenlenip yazdırılabilir. Yazdırılan form, imzalanarak çalışılan kuruma sunulabilir.
Tayin dönemleri; her yıl mayıs, eylül ve aralık aylarıdır. Personel, tayinin gerçekleşeceği aydan bir önceki ayda, müracaatını gerçekleştirmelidir. Örneğin, mayıs atamasında tayininin gerçekleşmesini isteyen personel, nisan ayında başvurusunu yapabilir.
Atama ve nakil talep formu, tayin talebinde bulunan kişinin doldurması gereken bir formdur. Kişinin şahsi bilgilerine ve memuriyette geçen hizmetlerine dair bilgiler içeren bu form, doğru bilgilerle doldurularak alt bölge tayini dilekçesine eklenmelidir.
Tek sayfadan oluşan formda personelden; kişisel bilgiler, memuriyetiyle ilgili bilgiler, halen çalışmakta olduğu kurumla ilgili bilgiler ve naklen atanmak istediği yerle ilgili bilgiler yer alır.
Kişinin memuriyette geçen hizmetleri; unvan, görev yeri, göreve başlangıç tarihi ve görevden ayrılış tarihi olarak ayrı ayrı listeye eklenir. “Naklen atanmak istediği yer” bölümüne, atanmak istenilen yerler, sırasıyla yazılır.
Tarih, ad, soyad ve imzanın eklenmesiyle tamamlanan form, alt bölge tayini dilekçesine eklenmeden önce, kurum amirinin imzasıyla tasdik edilmelidir. Kurum amiri tarafından tasdik edilen ve imzalanan form, alt bölge tayini başvurusu için kullanılabilir.
Alt bölge tayini sözleşmesi, personelin görev aldığı başhekimliğe/müdürlüğe hitaben yazılmalıdır. Dilekçede; şu bölümler yer almalıdır:
Örneğin, “… BAŞHEKİMLİĞİNE/MÜDÜRLÜĞÜNE”
Örneğin, “Başhekimliğinizde … sicil numarasıyla sözleşmeli statüde görev yapmaktayım.” cümlesi, çalışan kişinin işiyle alakalı durumunu açık bir şekilde ifade eder. Daha sonra, talep kısmına geçilir.