Gündem

3600 Ek Gösterge Son Durum… Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Açıkladı

3600 ek göstergenin uygulanacak olmasıyla birlikte hem maaşlarda hem de emekli maaş ve tazminatlarında artışlar yaşanacak. Devlet memurlarının çalışırken ki maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi. Emeklilik maaşı ve ikramiyesi bu hesaba göre yapılıyor. Ek gösterge arttıkça maaş da artıyor.

 

3600 ek gösterge yapılan hesaplamalara göre öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ve yöneticilerin maaşlarında brüt 108 TL, emekli aylıklarında 819  lira ve emekli ikramiyelerinde de 24 bin 625  lira artış olacak.

 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren 3600 ek gösterge hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu. Vedat Bilgin,

 

“3600 toplu sözleşme maddesi haline getirildi. Bir önceki seçimde Sayın Cumhurbaşkanımız gündeme getireceğini söylemişti.

Artık söylem olmaktan çıkardık. Geri dönüşü yok artık. Kanun hükmündedir. Bakanlık içinde çalışmalarımızı yaptık.

Esas düzenlemeyi 3600 ek gösterge emekliliklerinde yapıyor. Yıllar içinde daha da artan farklılaşma var. Bakanlık içinde çalışma tamamlandı bitti.

Sendikalarımızla müzakere edeceğiz. Kamunun diğer kuruluşlarıyla onlarla müzakere edeceğiz. Meclis’e ilk 6 ay içinde en geç Mayıs-Haziran’da intikal ettiririz. Bu yıl içinde tamamlanacak.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum

  1. Bu kadar vaat var ama Malesef yaptık denilen şeyler bile henüz maaşlarımızda görünmüyor ne zaman gerçekleşecek acaba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu