Gündem

3600 Ek Gösterge Sağlık Çalışanlarına Nasıl İşleyecek? Taslak Yayımlandı

Sabah’tan Faruk Erdem’in haberine göre, Milyonlarca memurun merakla beklediği emekli aylığı ve ikramiyesinde önemli artışlar sağlayacak 3600 ek gösterge düzenlemesi için detaylar Mayıs ayı içerisinde belli olacak. Kapsamlı şekilde ele alınan 3600 ek gösterge taslağı ve metninin tamamlanarak önce TBMM’ye gelmesi ardından da 2022 yılı bitmeden yasalaşması bekleniyor. Öte yandan çok çeşitli hazırlanan 3600 ek gösterge taslakları ile çalışmalar devam ediyor.

 

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 3600 ek gösterge çalışmasında sona gelindi. Yarınki toplantıda taslaklara son şekli verilirken yasa aşamasına geçilecek. Kamuda çalışan milyonlarca memur ve emekli sandığı emeklisinin hem maaşlarını hem de ikramiyelerini artıracak ek gösterge çalışmasında sona yaklaşıldı.

 

 

Kamu oyunda 3600 ek gösterge çalışması olarak bilinen ancak tüm unvanlardaki ek göstergeleri değiştirecek çalışma ile ilgili iki toplantı yapılmıştı. Yarın yapılacak son toplantıda taslaklara son şeklin verilmesi, kamu tarafının belirlediği çerçevenin masada sendikalar ile tartışılması bekleniyor.

Daha önceki çalışmalarda Memur-sen tekliflerini ve taleplerini iletmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı yetkilileri , alternatif rakamlar ve mali yükü konusunda çalışmalarını tamamladılar.

 

Ek gösterge aralığına göre; aktif çalışanların dağılımı ile emekli olanların sayısı, bugün emekliliğe hak kazananlar ile önümüzdeki 3 yıl içerisinde emekli olabileceklerin tahmini sayısı üzerinde simülasyonlu çalışmalar hazırlandı.

Yapılan çalışmalarda; Öğretmenler, polisler din görevlileri ve hemşirelerden oluşan 4 meslek grubuna yönelik ek gösterge düzenlemesi; diğer unvanları da etkiliyor. Kamu personel sisteminde yapılacak ek gösterge düzenlemesi , kadro unvanı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik yapı açısından bazı kadrolarda da ek gösterge düzenlemesi yapılması sonucunu ortaya çıkardığı belirlendi.

 

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN: TEKLİF BEKLİYORUZ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Erzincan İl Divanı’nda yaptığı konuşmada, “Toplu sözleşme masasında aldığımız ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi kararımızda 3. toplantıya kadar Memur-Sen tarafı olarak söyleneceklerimizi aktardık. Şimdi teklifi bekliyoruz. Ek göstergesi olmayan kamu görevlilerini de gösterge içerisine almak, kamu görevlilerinin ek gösterge düzenlemesindeki asıl muradı olan emekli maaşı ve ikramiyesine dokunacak adımları atmak için hükümet tarafı bu çalışmayı tarihi bir fırsat olarak kullanmalıdır” demişti.

 

NELER DEĞİŞECEK

  • Kamu personel sistemimizde yaşanan ek göstergelere ilişkin sorunların çalışma barışını bozmadan, kadro unvanı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik yapı eksenli kamu personelinin geneline yönelik bütüncül bir çalışma içerisinde ele alınıp değerlendirilecek.
  • Kamu çalışanlarının ek gösterge rakamlarında 500- 750 puan artış sağlanacak .Yeni bir ek gösterge cetvelinde kadro unvanı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik yapı dikkate alınarak genel müdür yardımcısı, Genel sekreter yardımcısı, daire başkanı gibi çeşitli unvanlar bir üst gruplara yükseltilecek.
  • Ek göstergeden yararlanmayanların ek göstergeden yararlandırılması hedefleniyor.
  • Ek gösterge rakamlarının ve emekliliğe yansıtma oranlarının kademeli olarak yıllara yayılması üzerinde çalışılıyor.

Ayrıca bütüncül çalışma içinde polis, öğretmen, din görevlileri ve hemşirenin ek göstergesinin yükseltilmesi ile diğer memur unvanlarda ise yapılan artışlara yönelik taslak ek gösterge rakamları gündeme getirildi.(Kaynak:Sabah)

ek1 ek2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu