Personel Maaşları

3600 Ek Gösterge Çıkarsa Hemşire Maaşı Ne Kadar Olacak?

Yaklaşık 3 yıldan bu yana memurların gündemlerini meşgul eden 3600 ek gösterge konusu Çalışma Bakanının açıklamalarının ardından gözlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrilmesine neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Memur-sen’ i kabulü sonrasında yapmış olduğu açıklamada 3600 ek göstergenin hukuki alt yapısını tamamladıklarını ve 2022 yılından itibaren yasalaşacağını söylemesi hemşirelerin maaşlarındaki artışın ne kadar olacağını merak ettirdi.

 3600 Ek Gösterge Ne Demek?

3600 ek gösterge, lisansını yapmış memurların maaşlarında ve emeklilik sonrasındaki ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli parametrelerden biridir. Ek göstergesi yüksek olan bir memur hem maaş hem de emekli ikramiyesini daha fazla alır.

Konu muhalefet tarafından da yakından takip ediliyor. Bu geçtiğimiz haftalarda Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in iktidarı eleştirmesiyle de basına yansımıştı.

3600 ek gösterge, Memur toplu sözleşme metninde de yer almış ve düzenlemenin 2022 yılı sonuna kadar hayata geçirilmesi karara bağlanmıştı.

2021 yılında yapılan Toplu Sözleşme metnindeki düzenleme şu şekildeydi:

Madde 51- (1) Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri alınarak 3600 ek gösterge düzenlemesi dahil olmak üzere ek göstergelere ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır.”

hemşire maaşı

Hemşire Maaşları Ne Kadar Artacak?

3600 ek gösterge özellikle çalışan hemşire maaşlarına etki edecek. Ancak bu etki öyle ciddi rakamları yansıtmayacak. Basına yansıyan açıklamalara göre 3600 ek gösterge sonrasında lisans yapmış memurların maaşlarında önemli bir artış olacağı belirtilmişti.

3000 ek gösterge ile derece kademesi 1/4’ü olan bir hemşirenin emekli keseneği 826,41 TL olurken, 3600 ek göstergenin çıkması halinde emekli keseneği 1007,64 TL’ye yükselmiştir. Yani daha fazla SGK kesintisi olmuş, bu durumda net aldığı ücrette 452,86 TL azalmaya sebep olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu